Doar 10 mii de români din diaspora s-au înscris până acum pe site-ul votstrainatate.ro

Social

Doar 10 mii de români din diaspora s-au înscris până acum pe site-ul votstrainatate.ro, fie pentru vot în secție de votare, fie pentru vot prin corespondență. Deși aproximativ 400 de mii au votat la europarlamentare și câteva milioane muncesc și trăiesc peste hotare. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat ca termenul limită de înscriere este 11 septembrie.

În condițiile în care statisticile vorbesc de aproape cinci milioane șase sute de mii de români care muncesc sau studiază peste hotare, asociațiile civice cer promovarea platformei, pentru a evita încă un rând de alegeri cu mii de oameni la cozi în toată lumea.

Doar în jur de 10 mii de persoane s-au înregistrat până acum.Pe siteul votstrainatate.ro, românii din diaspora pot alege în ce fel doresc să voteze la prezidențialele din toamnă.Doar având o proiecție clară a numărului de cetățeni care vor să își exercite acest drept, cozile de la ultimele alegeri vor fi istorie, spun autoritățile.

Românii din diaspora vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie. La europarlamentare, în diaspora au votat 400 de mii de oameni.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.