Raed Arafat, după apariția în presă a noi imagini de la tragedia din Clubul Colectiv: „Am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate”

Social

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că își va prezenta punctul de vedere despre noile imagini apărute în presă cu tragedia din Clubul Colectiv după alegerile prezidențiale și după comemorarea victimelor din noaptea de 30 octombrie 2015.

Știu că se așteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzațiile că aș fi ascuns și eu imaginile au fost lansate în public și continuă să fie difuzate (…). Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfășoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieșiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente. Vă asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate și nu voi ezita să le aduc în fața opiniei publice„, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

La patru ani de la tragedia din Colectiv, imagini incredibile șochează întreaga țară. Înregistrarea, făcută chiar de un angajat al ISU în timpul intervenției, a fost ținută până acum departe de ochii publicului și ai anchetatorilor. Filmul, cu o durată de 20 de minute și 40 de secunde, a fost publicat de jurnaliștii de la Libertatea.

Filmarea surprinde haosul din primele minute ale intervenției salvatorilor ajunși la Colectiv.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost contactat încă de miercuri de jurnaliștii „Libertatea” pentru a oferi un punct de vedere, dar a refuzat să comenteze. A scris pe Facebook, la 4 dimineața, că nu știa de existența unui astfel de film și a condamnat „dorința de rating și de a ieși în față” a jurnaliștilor. Joi seară a revenit cu această nouă postare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost audiat în urmă cu două zile la Parchetul General, într-un dosar deschis în urmă cu 3 ani, care vizează intervenția autorităților după incendiul de la Colectiv. După 3 ore de audieri, Raed Arafat a evitat întâlnirea cu presa, dar și cu rudele victimelor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.