Ramona Mănescu a demisionat din ALDE

Politic

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a demisionat din ALDE.

„Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luaţi act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcţiile deţinute”, se arată în documentul adresat preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi înregistrat în cursul zilei de marţi.

Luni, Delegaţia permanentă a ALDE a votat retragerea de la guvernare. Trei din cei patru miniştri ALDE au demisionat marţi din funcţie.

Ramona Mănescu a ales să îşi continue activitatea în Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe.

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta, pentru România, să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior, cred că este un lucru rău şi eu îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situaţia şi măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de Externe din Uniunea Europeană, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii cinci ani. Eu, ca o persoană responsabilă care a fost în mecanismul acesta european, ştiu ce înseamnă lucrul acesta, îmi asum să pierd eu, politic, la nivel intern, dacă aşa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung”, a precizat ministrul de Externe, luni, la Digi 24. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.