Riscuri în caz de iarnă grea. Suntem la limită cu producția de energie electrică

Social
Handyman.

E cod roșu în energie! Iar dacă iarna va fi grea, cu multe zile geroase, ne așteaptă vremuri grele. Autoritățile recunosc că suntem la limită cu producția de energie electrică, din cauza investițiilor insuficiente. Chiar și astăzi la prânz, peste 10% din cei peste 7000 de mw consumați au fost acoperiți din import. Autoritățile au anunțat controale.

Noua centrală a Romgaz, de la Iernut, care ar fi trebuit să aducă în sistem câteva sute de MW suplimentari, de la începutul anului viitor, va fi gata cu o întârziere de cel puțin o jumătate de an.

Între timp, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a declanşat controale la producătorii de energie electrică pentru a vedea diferenţele dintre puterea instalată şi cea disponibilă și a stabili clar cât putem produce.

Producția de energie este influențată de condițiile meteo, dar și de piața certificatelor verzi necesare mai ales unităților care produc energie din cărbune.

Specialiștii în energie spun că, deși pe hârtie avem o producție posibilă de circa 20 de mii de mw, în realitate, capacitățile noastre sunt de 12-13 mii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.