Şedinţa Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantinarea şi izolarea – suspendată

Politic Social

Şedinţa Senatului programată să înceapă joi la ora 12,00 a fost suspendată până la definitivarea proiectului privind carantinarea şi izolarea în Comisia juridică.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a deschis şedinţa, menţionând că pe ordinea de zi se află proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea.

„Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară în perioada 16 – 31 iulie 2020. Ordinea de zi şi programul de lucru au fost afişate pe pagina de internet a Senatului. (…) Pe ordinea de zi de astăzi avem înscris un proiect de lege important. Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic adoptat de Camera Deputaţilor. Având în vedere că nu avem încă un raport de la Comisia juridică pentru acest proiect de lege, vom suspenda şedinţa până la finalizarea dezbaterii din Comisia juridică. Vă anunţăm în timp util cu privire la reluarea şedinţei de astăzi”, a precizat Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va participa la şedinţa Senatului în care se va dezbate proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea.

Comisia juridică a Senatului urmează să dea votul final asupra raportului la acest proiect, după mai multe zile de dezbatere.

Joi dimineaţă, senatorul PNL Iuliana Scântei, care conduce şedinţa Comisiei juridice, a anunţat că aceasta a fost convocată pentru observaţiile finale şi pentru vot asupra raportului. „Sper că observaţiile dumneavoastră şi ultimele lămuri sau corecturi să fie finalizate în timp util”, a spus Scântei, care a suspendat reuniunea, până la sosirea mai multor membri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.