Șeful Statului Major, Nicolae Ciucă, anunță că trece în rezervă după ce a fost propus ministru al Apărării

Politic

Nicolae Ciucă, șef al Statului Major al Apărării, a anunțat vineri că va trece înrezervă, după ce PNL l-a propus pentru funcția de ministru al Apărării în guvernul Orban. Anunțul a fost făcut la ceremonia organizată în Parcul Carol, cu ocazia Zilei Armatei Române.

„Categoric voi trece în rezervă și vă rog să îmi dați voie să nu comtez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă va trece în rezervă, acum că a fost propus ministru.

El le-a mulțumit militarilor români pentru activitatea depusă atât în țară, cât și în teatrele de operații.

„Vreau să mulțumesc tuturor militarilor Armatei Române, de la soldat la general, pentru modul în care și-au îndeplinit și își îndeplinesc misiunile, atât în țară, precum și în teatrele de operații. Vreau să mulțumesc familiilor noastre pentru tot suportul pe care ni-l acordă și știm că sunt alături de noi de fiecare dată când suntem la greu. Vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor militarilor în rezervă și în retragere și să le urez tuturor un sincer la mulți ani”, a adăugat Ciucă.

Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru Ministerul Apărării în guvernul Orban, are 52 de ani. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Nicolae Ciucă a fost implicat într-un scandal iscat la finele anului trecut, între Ministerul Apărării și președintele Klaus Iohannis. Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Situația a fost dezbătută în instanță, care a dat câștig de cauză Administrației Prezidențiale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.