Sub 30 de mii de români stabiliți în străinătate s-au înscris în registrul electoral ca să poată vota prin corespondență

Politic

Autoritatea Electorala Permanentă avertizează că sub 30 de mii de români stabiliți în străinătate s-au înscris în registrul electoral ca să poată vota prin corespondenţă sau la secțiile de votare, la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Autoritatea face apel către românii din afara granițelor să acceseze portalul www.votstrainatate.ro și să se înscrie pentru una din variante. Atât desfășurarea votului prin corespondență cât și numărul secțiilor de votare se stabilesc doar în funcție de numărul persoanelor înscrise online.

În mai puțin de două săptămâni se închid înscrierile pentru diaspora. 13.800 de alegători români s-au înscris până acum pentru vot la secția de votare din străinătate și 14.400 pentru votul prin corespondență.

În străinătate alegerile se desfăşoară pe parcursul a trei zile: 8, 9, 10 noiembrie, primul tur și 22,23, 24 noiembrie 2019, al doilea tur de scrutin.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.