TeraPlast cel mai mare producator roman de materiale de constructii incheie un contract de market maker cu BRK Financial Group pentru cresterea lichiditatii

Economic

Alexandru Stanean, Director General TeraPlast: Colaborarea cu BRK Financial Group reprezinta un nou pas in linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii. In activitatea noastra ne bazam pe implementarea celor mai bune practici la nivel international si ne dorim sa devenim un model si pentru alte companii care vor sa faca pasul spre bursa.
Monica Ivan, Director General BRK Financial Group: Anuntam cu satisfactie semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market making destinate emitentilor, in cadrul caruia ne propunem sa sustinem imbunatatirea lichiditatii actiunilor TeraPlast SA, angajamentul nostru constand in afisarea unui volum de minim 750.000 de actiuni la cumparare si la vanzare, intr-un spread de 1%. Felicitam compania TeraPlast ca a inteles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiza dovedita in acest sens.
Adrian Tanase, CEO BVB: Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursa si cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arata ca oportunitatile sunt accesate cu precadere atunci cand companiile au la dispozitie mediul necesar dezvoltarii. Acest lucru demonstreaza ca Bursa de Valori Bucuresti isi indeplineste rolul de a implementa cele mai eficiente solutii pentru dezvoltarea lichiditatii, in special, si a pietei, in general.

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, va beneficia incepand cu data de 12 februarie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). TeraPlast SA (simbol de tranzactionare TRP), cea mai mare companie din Grupul TeraPlast, a fost listata la BVB in iulie 2008 si este inclusa in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

„Colaborarea cu BRK Financial Group reprezinta un nou pas in linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii. In activitatea noastra ne bazam pe implementarea celor mai bune practici la nivel international si ne dorim sa devenim un model si pentru alte companii care vor sa faca pasul spre bursa,” a declarat Alexandru Stanean, Director General TeraPlast.

„Anuntam cu satisfactie semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market making destinate emitentilor, in cadrul caruia ne propunem sa sustinem imbunatatirea lichiditatii actiunilor TeraPlast SA, angajamentul nostru constand in afisarea unui volum de minim 750.000 de actiuni la cumparare si la vanzare, intr-un spread de 1%. Felicitam compania TeraPlast ca a inteles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiza dovedita in acest sens,” a spus Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

„Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursa si cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arata ca oportunitatile sunt accesate cu precadere atunci cand companiile au la dispozitie mediul necesar dezvoltarii. Acest lucru demonstreaza ca Bursa de Valori Bucuresti isi indeplineste rolul de a implementa cele mai eficiente solutii pentru dezvoltarea lichiditatii, in special, si a pietei, in general,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de TeraPlast sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Parametrii_MM_TRP_BRK_wbo.doc.pdf.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici: http://www.bvb.ro/info/Programul%20privind%20Market%20Maker-ul%20Emitentului.pdf.

Despre BRK Financial Group

BRK Financial Group a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania. Cu o experienta vasta pe piata de capital, este totodata prima si, pana in prezent, singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, categoria premium (simbol: BRK). Activitatea de baza a BRK Financial Group este structurata pe doua directii de afaceri, respectiv segmentul de intermediere si segmentul de tranzactionare. Pe segmentul de tranzactionare, societatea opereaza tranzactiile pe contul propriu, operatiuni de market-making si operatiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea opereaza tranzactiile clientilor, respectiv operatiunile corporate. Managementul considera ca fiind importante proiectele de viitor, in tripla calitate a BRK: de firma de investitii, de intermediar si de emitent. Cu o echipa ce detine un nivel de competenta si experienta ridicat la toate nivelurile corporative, compania are toate motivele sa perceapa cu incredere viitorul.

Despre TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este, in prezent, cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.