Un nou tur de forță al premierului desemnat pentru asigurarea sprijinului politic. Tăriceanu: „Vom susține ca Biroul politic executiv al ALDE să dea votul în favoarea învestiturii domnului Orban”

Politic

Ludovic Orban, premierul desemnat, continuă seria negocierilor pentru formarea noului executiv după ce a demis guvernul Dăncilă prin moțiune de cenzură.

ACTUALIZARE „A fost o întâlnire scurtă, de un minut”, a subliniat Eugen Tomac, președintele PMP. Premierul desemnat i-a informat pe reprezentanții Partidului Mișcarea Populară că va prezenta un guvern monocolor.

Tomac a remarcat că „partenerii de ieri ai lui Dragnea” au condiționat prezența PMP-ului în guvern. „Nu este nicio problemă pentru noi”, a declarat liderul formațiunii.

Urmează convocarea Colegiului național pentru discutarea poziției partidului față de învestirea noului cabinet.

Ludovic Orban a subliniat în discuția cu PMP că nu va da ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi și nici nu va înființa un minister pentru relația cu Republica Moldova, așa cum solicitase formațiunea condusă de Eugen Tomac.

ACTUALIZARE Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat marți dimineață că a doua întâlnire oficială „în formație completă” cu premierul desemnat, Ludovic Orban, a permis finalizarea discuțiilor pe documentul prezentat la întâlnirea precedentă, document care conține 12 condiții.

„Am căzut de acord asupra tuturor”, a declarat Tăriceanu, precizând că este vorba și despre formula guvernului, monocolor, și despre zona economică, unde s-a convenit că este nevoie de un fond de investiții care să finanțeze proiecte importante.

„Concluzia ca atare este că, împreună cu colegii mei, ne vom rezenta în fața Biroului politic executiv al ALDE, unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea noului guvern”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.”Discuțiile de astăzi au fost clarificatoare”, a reiterat el.

Condiționalitățile vor fi prevăzute și într-un acord scris.

ALDE are în acest moment 25 de parlamentari. Luni s-a anunțat în Camera Deputaților reconstituirea grupului ALDE. Se încearcă același lucru și la Senat, a confirmat Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.