Zodia – Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Divertisment

Zodia Săgetător, o zodie masculină de foc, începe pe 22 noiembrie și se încheie pe 21 decembrie. Simbolul Săgetătorului este Arcașul, reprezentat de figura, binecunoscută în mitologie, a centaurului, o ființă jumătate om, jumătate cal.

A 9-a zodie, din zodiacul clasic european, predominant activă este guvernată de planeta Jupiter, care conferă nativilor înțelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate și noroc.

Nativul din Săgetător are o extraordinară dorință de deschidere către lume și mondenitate. Este atras de valorile înalte, profund morale și este convins că oamenii își pot depăși condiția prin educație. Relațiile cu ceilalți semeni reprezintă ”cheia de boltă” a existenței sale, fiind ”croit astral” să trăiască în colectivitate și în tumultul ei, indiferent de consecințe. Îi place să exploreze, să călătorească, să descopere. Mobilitatea gândirii este dublată de o viteză de reacție pe măsură.

Cuvintele cheie pentru cei născuți în această zodie sunt: prietenia, independența, oportunitatea. Caracterizați de o minte ageră, se găsesc permanent într-un continuu studiu. Preocupările intelectuale le oferă o predispoziție către lucrurile abstracte. Talentul organizatoric e remarcabil. Sunt neclintiți în principiile lor fundamentale, care sunt adevărul și dreptatea. Sunt luptători cinstiți, care iubesc sportul și natura, mărinimoși față de sine și față de ceilalți.

Nu improvizează, nu amână, el merge direct la țintă. Își fixează repede obiectivele și acționează imediat, după o minimă reflecție. Este hotărât și sigur pe sine. Raționalizarea excesivă a unor probleme, asocierea lor cu altele, îi poate genera o anumită tensiune nervoasă.

Este considerat un nativ care pleacă în viață cu un „start norocos”, Jupiter deschizându-i oportunități și mari șanse, dar totuși trebuie să dea dovadă de prudență și perseverență.

Piatra mistică — turcoaz
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 5 și 7
Culori norocoase — albastru
Simțul cel mai dezvoltat — văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine și vitamine, de carne și alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, pește, muștar, scorțișoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Bărbatul Săgetător prețuiește libertatea mai mult decât orice și, cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, e greu ca iubirea unui astfel de bărbat să pară „stabilă”. Tipul introvertit poate fi destul de conformist și nu pune în discuție structura societății în care trăiește. Tendința celui născut sub acest semn este de a spune lucrurilor pe nume întotdeauna, motiv din care își va face destui dușmani. Față de copiii săi, bărbatul Săgetător are un comportament ciudat. Când aceștia sunt mici, aproape că nu există pentru el. Devine însă idolul lor când copiii încep să-i pună întrebări, să-și manifeste inteligența. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume. Este ascultat și iubit de copii și aceștia nu vor să-l supere pe cel care îi tratează de la egal la egal.

Femeia Săgetător câștigă cu ușurință admiratori datorită popularității sale spontane. Această mândră amazoană, sigură pe ea și pe săgețile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soție, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activități extracasnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi, va fi o mamă minunată și îi va crește în spiritul independenței pe care ea însăși o iubește. Are talent de pedagog și mai puțin de supraveghetor, potrivit site-ului eastrolog.ro. În mod normal, este o persoană calmă, însă dacă cineva o va jigni se poate transforma brusc în ceea ce ar putea să semene cu un dragon care scuipă foc, potrivit site-ului venus.org.

Copiii născuți în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. Nu le plac constrângerile legate de educație, sunt zburdalnici și schimbători. Trebuie tratați cu mult tact. O educație prea severă poate să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să învețe, informațiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu, după cum menționează site-ul copilul.ro. Performanțele în ceea ce privește studiul evoluează în funcție de libertatea pe care o au și de satisfacerea gustului lor pentru aventură. Au foarte mare nevoie de mișcare pentru sănătatea lor emoțională și fizică. Își vor reveni foarte ușor din micile eșecuri, dar de asemenea, se vor plictisi foarte ușor și vor avea nevoie mereu de jucării noi.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Berbec, Leu
Bună (80%) — Vărsător, Balanță
Delicată, riscantă (60%) — Pești, Fecioară
Dificilă, dar interesantă (50%) — Rac, Taur
Nerecomandabil (10%) — Capricorn, Scorpion

Personalități de pe mapamond născute în zodia Săgetător: Nostradamus, Ludwig van Beethoven, Benedict Spinoza, Toulouse-Lautrec, Winston Churchill, Charles De Gaulle, Walt Disney, Olivia Cole, Frank Sinatra, Brad Pitt, Gianni Versace, Tina Turner, Jane Fonda, Rudyard Kipling, Aleksandr Soljenițîn, Rainer-Maria Rilke, William Blake, Jacques Chirac, Jeff Bridges, Alain Tanner, Nicole Appleton, Spencer Williams, Franco Nero, Kayvan Novak, Carlo Collodi, Emir Kusturica, Joe DiMaggio, William Amstrong, Charles-Adolphe Wurtz, Mark Twain, Jonathan Swift, Maria Callas (Maria Calogeropoulos), Ozzy Osbourne.

Personalități din România născute în zodia Săgetător: Johnny Răducanu, Ion Brezeanu, Florența Albu, Dan Marțian, Ionel Pop, Victor Iliu, Nicolae Tăutu, Dorina Șortan, Mihail Drumeș, Emil Hossu, Mitică Popescu, Cornel Fugaru, Ivan Patzaichin, Radu Beligan, Grigore Antipa, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Colea Răutu, Mariana Nicolesco, Traian T. Coșovei, Nicolae Labiș, Leo Iorga, Cătălin Botezatu, Ștefan Hrușcă, Leopoldina Bălănuță, Aura Urziceanu, Ioan Luchian Mihalea, Marian Râlea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.