27.182 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Social

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 27.182 locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.154), agent de securitate (1.370), lucrător comercial (1.107), ucenic (1.091), muncitor necalificat în industria confecţiilor (888), lăcătuş mecanic (837), manipulant mărfuri (750), confecţioner-asamblor articole din textile (615), vânzător (495), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (485), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice(480).

Din cele 27.182 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.269 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.511 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora.

Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informaţiile prezentate reflectând situaţia existentă la ora 7:00 AM.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.