România este în topul exodului mondial. Sate întregi părăsite sau în care mai locuiesc doar câțiva bătrâni agățați de speranța că își vor revedea copiii

Social

Tot mai mulți tineri români abia dacă mai vor să audă de țara în care s-au născut. Își fac bagajele și pleacă peste hotare să muncească, atrași de salariile mai mari. În urmă, însă, rămâne o statistică dureroasă: sate întregi părăsite în totalitate sau în care mai locuiesc doar câțiva bătrâni agățați de speranța că poate luna viitoare, de sărbători își vor revedea copiii.

Ne îndreptăm atenția către cele mai mici și mai pustii așezări. În România sunt unele dintre cele mai tăcute sate. Sunt zone în care copiii cresc fără părinți pentru că în Spania sau Italia, de exemplu, e de lucru. Copiii se fac singuri mari, iar in micile localități mai trăiesc doar casele. Fără oameni.

Corespondenții TVR au descoperit că există programe sociale care îi ajuta pe cei mai mici să se dezvolte cumva, să fie cât mai aproape de școală.

Situația e dramatica pentru că sunt sate în care mai dau bună ziua doi, trei oameni.

Emisiunea Izolați în România a prezentat deja povesti cu sufletele uitate în vârf de munte, unde nici câinii nu latră și mai scârțâie doar iarna, zăpada sub ger.

Sute de oameni trăiesc singuri, răsfirați prin țară.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.