Clarificări Program Casa Verde Fotovoltaice

Social

Administraţia Fondului pentru Mediu a suspendat în data de 10 septembrie 2019 înscrierile persoanelor fizice în programul denumit generic „Casa Verde Fotovoltaice”, în vederea efectuării unei analize a modului de funcţionare a acestui proces.

În urma solicitărilor primite din partea persoanelor fizice, cu privire la valabilitatea documentelor care trebuie depuse în vederea obţinerii finanţării în cadrul Programului, respectiv certificatele de atestare fiscală şi extrasul de carte funciară, documente a căror valabilitate poate expira în perioada de suspendare a Programului, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile ghidului de finanţare a Programului, aprobat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1287/2018, pe perioada de suspendare, termenele se prelungesc în mod corespunzător. În această situaţie, menţionăm că toate documentele depuse şi înregistrate la instalatorii validaţi până la momentul suspendării accesului în aplicaţia informatică, sunt acceptate de Administraţia Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen la data redeschiderii accesului în aplicaţie, în vederea analizării.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că data reluării înscrierilor în Program, va fi anunţată din timp pe site-ul instituţiei astfel încât beneficiarii care nu depus şi nu au înregistrat documentele la instalatorii validaţi până în data de 10 septembrie, să aibă timpul necesar constituirii dosarului în vederea înscrierii în Program.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.