Actorul Mircea Diaconu, sprijinit de PRO România şi ALDE la prezidențiale. El va candida pentru Cotroceni ca independent

Politic

La mai puțin de 24 de ore de când și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale, actorul Mircea Diaconu primește un sprijin nesperat. El va merge pe drumul spre Cotroceni ca independent, sprijinit de ALDE și PRO România, iar Călin Popescu Tăriceanu renunţă la candidatură. Cele două partide vor încheia o alianța electorală, dar nu vor avea grupuri parlamentare coumune, așa cum anunțase în urmă cu câteva săptămâni liderul ALDE.

Liderii ALDE și PRO România au bătut palma după îndelungi negocieri. Nu sunt clare încă toate detaliile colaborării celor două partide, dar un lucru este cert, îl vor susține la președinție pe independentul Mircea Diaconu.

„Majoritatea covârşitoare a fost de părere că putem să-l susţinem pe domnul Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, fiind un candidat altfel, aşa cum încearcă să fie şi PRO România, un partid altfel”, a declarat liderul PRO România, Victor Ponta.

„Diaconu ne-a spus că are nevoie de sprijin logistic şi suntem dispuşi să-i acordăm acest sprijin, pentru a-şi putea strânge semnăturile, sau derula campania de alegeri prezidenţiale, fără ca acest lucru să presupună ceva mai mult. El va rămâne cu statutul de independent ”, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Mircea Diaconu este un actor cunoscut, fost director al teatrului Nottara din București, profesor și fost ministru al Culturii.

Anul acesta, Mircea Diaconu și-a încheiat mandatul de europarlamentar și a anunțat că va candida ca independent la președinție, dar că așteaptă și sprijin politic.

Liderii ALDE și PRO Romania sunt hotărâți să facă opoziție, dar vor rămâne cu grupuri parlamentare separate.

Un senator de la PSD a trecut la PRO România, iar Victor Ponta anunță că vor urma și alții.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.