Anisie: Dacă nu va trece în Parlament iniţiativa privind amânarea evaluării transdisciplinare, ministerul va iniţia ordonanţă de urgenţă

Politic

Ministrul Monica Anisie a declarat marţi că, dacă nu va trece în Parlament iniţiativa privind amânarea evaluării naţionale transdisciplinare, Ministerul Educaţiei va iniţia ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Întrebată de jurnalişti, cu prilejul semnării „Pactului pentru educaţie antreprenorială”, cât timp se amână aplicarea evaluării naţionale transdisciplinare, ea a răspuns: „E o iniţiativă legislativă din partea Parlamentului, este vorba despre evaluarea copiilor care sunt acum în clasa a VII-a. (…) Dacă ne referim la iniţiativa din Parlament, e atributul Parlamentului, deci nu pot eu să mă pronunţ. Dacă nu va trece această iniţiativă, Ministerul Educaţiei va iniţia o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de aplicabilitate”.

Ea a menţionat că, încă de la preluarea mandatului, a spus că va susţine faptul că aceşti elevi trebuie să aibă o evaluare asemănătoare cu cea din prezent.

„Până la acest moment nu s-a realizat o predare transdisciplinară, în aşa fel încât copii să poată să fie pregătiţi. Mai mult decât atât, în Legea 1 e prevăzut faptul că portofoliul educaţional al elevului reprezintă parte a admiterii şi a evaluării copilului, prin urmare, nu s-a definit acest portofoliu educaţional, nu există acest portofoliu educaţional, deci cum putem să îi lăsăm pe elevii noştri ca la anul să aibă evaluare pentru care (…) nu au fost pregătiţi?”, a spus ministrul.

Anisie a precizat că Ministerul Educaţiei trebuie să elaboreze planuri-cadru noi.

„Noi acum trebuie să elaborăm planuri-cadru noi şi programe în sensul noilor planuri-cadru, prin urmare va trebui să prorogăm termenul de aplicabilitate a legii (privind evaluarea naţională transdisciplinară – n.r.), însă noi trebuie, de fapt, să construim o lege în sensul ‘României Educate’, proiectul pe care preşedintele României l-a dezvoltat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale”, a adăugat Anisie.

În altă ordine de idei, întrebată de un jurnalist referitor la faptul că premierul Ludovic Orban a declarat că profesorii care sunt la pensie şi predau vor primi doar salariul, Anisie a menţionat: „Nu ştiu exact care a fost declaraţia premierului, tot ceea ce vă pot spune este faptul că Guvernul României susţine ca orice salariat să nu cumuleze salariul cu pensia”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.