Acuzații de fals la vârful Transelectrica. Șeful companiei strategice și-ar fi falsificat diploma de inginer

Social

Acuzații de fals la nivel înalt. Preşedintele companiei Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, este acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer. În CV scrie că a absolvit în 2005 Facultatea de Electrotehnică la Universitatea Politehnica din Bucureşti, dar reprezentanţii facultății declară că nu a finalizat studiile. Dacă nu va dovedi că actele de studii sunt autentice, va fi demis, spune preşedintele Consiliului de supraveghere al companiei listate la Bursă.

Surse politice au declarat pentru edupedu.ro că diploma de absolvire a Universităţii Politehnica a şefului Transelectrica este falsă.

În CV-ul lui Marius Dănuţ Caraşol, postat pe site-ul companiei naţionale strategice, scrie că a studiat la Facultatea de Electrotehnică în perioada 1999-2005 şi că este inginer diplomat.

Potrivit diplomei publicate de Hotnews, Caraşol Marius-Dănuţ din Teleorman a studiat timp de 6 ani la seral, la Facultatea de Inginerie Electrică, şi a obţinut titlul de inginer diplomat, cu specializarea Electrotehnică generală.

Răspunsul instituţiei de învăţământ contrazice aceste informații.

Cornel Chira, reprezentant pentru relații publice al Universității Politehnica București: „Politehnica nu a emis nicio diplomă pe acest nume şi studiile persoanei respective sunt nefinalizate”.

Şeful Transelectrica nu a mai putut fi contactat după ce informațiile au devenit publice.

Încă de marţi, Consiliul de supraveghere al companiei listate la Bursă a fost informat de problema diplomei și i-a cerut să prezinte toate documentele, în original.

Marius Dănuţ Caraşol este din decembrie preşedintele companiei energetice a României. Funcţia sa depinde de răspunsul instituţiilor care pot certifica autenticitatea diplomei.

Mircea Coșea, președintele Consiliului de supraveghere de la Transelectrica, susține că se vor lua măsuri radicale. Dacă este vorba despre un fals, președintele companiei va fi demis.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.