Amenzi mai mari pentru cei care dau muzica tare, fac petreceri gălăgioase sau deranjează vecinii

Social

De azi au crescut amenzile pentru cei care dau muzica tare, fac petreceri gălăgioase sau se ceartă și își deranjează vecinii. Polițiștii îi pot sancționa cu până la 6000 de lei. Iar dacă recidivează vor fi obligați să facă muncă în folosul comunității.

Zgomotul bormașinii care răsună în bloc la ore nepotrivite îi poate aduce o amendă uriașă meșterului profesionist sau de ocazie care tulbură liniștea vecinilor. Sancțiunea poate ajunge până la 1000 de lei. La fel și pentru cei care strigă, se ceartă sau organizează petreceri gălăgioase.

Cel mai drastic vor fi pedepsiți cei care vor organiza petreceri în corturi sau spații neacoperite în apropierea locuințelor. Pe lângă amenzile care pot ajunge la 3.000 lei, repetarea faptei în 24 de ore atrage amenzi de până la 6.000 lei, dar și până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Legea oferă și puteri mai mari polițiștilor. De exemplu, aceștia pot intra mai ușor în locuințe dacă au informații că sunt persoane în pericol iminent sau care au săvârșit infracțiuni grave. În plus, cei care refuza să furnizeze polițiștilor date de identificare sau care nu vor să se prezinte la poliție pot fi amendați cu până la 1500 de lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.