Cătălin Ivan: INS confirmă că România va dispărea în anul 2080! Dezastrul demografic trebuie oprit astăzi, prin măsuri ferme!

Social

„Astăzi România îndeplineşte absolut toate criteriile unei populaţii aflate pe cale de dispariţie. După unii, 2080 este anul în care România nu va mai exista ca ţară cu populaţie românească. După alţii, până la sfârşitul acestui secol. Statistic vorbind, nepoţii noştri vor fi ultimii români, pentru că în această ţară nu se vor mai naşte români”.

Cătălin Ivan, candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Naţională – la Preşedinţia României, consideră că cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică privind declinul demografic nu fac decât să confirme una dintre temele sale principale de campanie – aceea că, în lipsa unor măsuri ferme, până la sfârşitul acestui secol românii nu vor mai exista în interiorul actualelor graniţe. Emigraţia masivă, sporul demografic negativ, precum şi lipsa oricăror măsuri de încurajare a natalităţii conturează un tablou sumbru pentru România de mâine, iar tema nu apare în prim-planul nici unui alt candidat la Preşedinţia României, dar nici în strategiile de securitate naţională sau în programele de guvernare.

Conform INS, „fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 471.000 persoane populaţia tânără de 0-14 ani (3702 mii faţă de 3231 mii persoane).(…) Procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu 1 iulie 2018, remarcându-se o scădere uşoară a ponderii persoanelor tinere (0-14 ani) şi în acelaşi timp o creştere (de 0,3 puncte procentuale) a ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste)”, precizează sursa citată.

„Astăzi România îndeplineşte absolut toate criteriile unei populaţii aflate pe cale de dispariţie. După unii, 2080 este anul în care România nu va mai exista ca ţară cu populaţie românească. După alţii, până la sfârşitul acestui secol. Statistic vorbind, nepoţii noştri vor fi ultimii români, pentru că în această ţară nu se vor mai naşte români”, declară Cătălin Ivan.

Candidatul ADN identifică printre motivele dezastrului demografic din România o serie de factori, precum „faptul că pleacă populaţia activă şi tinerii noştri aleg să se mute în străinătate şi să nu se mai întoarcă niciodată în ţară; că la o mie de naşteri în România avem cel puţin o mie de avorturi. Este catastrofal pentru viitorul nostru ca ţară! Astăzi în România nu mai este încurajată deloc căsătoria. Tinerii astăzi nu se mai căsătoresc, nu au nici un sprijin, iar un copil dacă apare este un chin pentru tinerii părinţi, în nici un caz o bucurie, pentru că din din punct de vedere financiar nu au cum să îl susţină la şcoală, să îl crească sănătos, să îi ofere absolut tot ce are nevoie!”.

Cătălin Ivan reaminteşte că la momentul în care România prindea viaţă, după Unirea Principatelor Române, în interiorul graniţelor ţării „se năşteau mai mulţi copii decât s-au născut anul trecut în toată România mare pe care o ştim astăzi!”.

„Criza demografică este o adevărată problemă care ţine de siguranţa noastră naţională, una pe care nimeni din actuala clasă politică nici nu vrea să o discute, cu atât mai puţin să îi găsească rezolvare. Este motivul pentru care ADN pune în centrul preocupării sale familia şi doreşte ca, în viitor, să determine o schimbare fundamentală de percepţie asupra necesităţii sprijinirii tinerelor familii de a rămâne în ţară pentru a trăi decent aici, în interiorul graniţelor, şi de a-şi creşte copiii în România”, încheie Cătălin Ivan.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.