Dăncilă: Venirea noului ambasador al SUA la Bucureşti va marca începutul unei noi etape a Parteneriatului strategic

Politic

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, salută votul din Senatul american pentru confirmarea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador al SUA în România şi arată că venirea acestuia în ţara noastră va marca începutul unei noi etape a Parteneriatului strategic.

„Mă bucur că Statele Unite trimit în ţara noastră un ambasador puternic ataşat de România şi de români, arătând astfel deschidere pentru continuarea consolidării relaţiilor bilaterale. Am încredere că venirea noului ambasador al SUA la Bucureşti va marca începutul unei noi etape, şi mai bune, a Parteneriatului strategic pe care îl avem cu aliaţii noştri americani”, a scris Dăncilă, joi, pe Facebook.

Ea îi urează mult succes lui Zuckerman în misiunea sa diplomatică din România.

Adrian Zuckerman a fost confirmat miercuri de Senatul american în funcţia de ambasador în România, cu 65 de voturi pentru şi 30 împotrivă, conform site-ului acestei Camere a Congresului Statelor Unite.

Cu prilejul audierii, la 20 iunie, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american, Adrian Zuckerman a afirmat că doreşte să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România. „Dacă voi fi confirmat, aş dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupţiei în România. Combaterea corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung a României”, a spus Zuckerman, la acea dată, potrivit The Washington Times.

De profesie avocat, el a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.