Florin Cîțu nu este de acord cu proiectul prin care bugetarii din instituțiile administrative ale statului să fie introduși în șomaj tehnic

Social

Ministrul Finanțelor îl contrazice pe premierul Ludovic Orban în privinta somajului tehnic pentru bugetari. Nu susține o astfel de măsură în acest moment în care e nevoie de toți angajații, a declarat Florin Cîtu la un post de televiziune. Premierul anunțase săptămâna trecută că măsura trebuie aprobată ca o dovadă de solidaritate a angajaților din sectorul public cu cei din privat.

Ludovic Orban și Violeta Alexandru anunțau că lucrează la un proiect prin care bugetarii din instituțiile administrative ale statului să fie introduși într-o schemă de lucru cu program redus, urmând să fie plătiți sub forma șomajului tehnic. Într-o intervenție la un post TV, luni seara, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că nu poate fi vorba de așa ceva.

„Nu există așa ceva. Nu este un proiect pe care eu să-l susțin în acest moment. Consider că în acestă etapă de criză, avem nevoie de fiecare om. De pildă, la Ministerul Finanțelor nu ne-am putea lipsi acum de nimeni, pentru că ne confruntăm cu o provocare în fiecare zi, aceea de a găsi soluții să fim la zi cu toate plățile. Și nu e ușor deloc”, a spus Cîțu.

Ministrul a explicat că e conștient că a mai spus și în alte rânduri că este nevoie de o reformă în instituții publice, dar că în niciun caz aceasta nu poate fi făcută într-o astfel de perioadă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.