Fostul șef al DIICOT, Felix Bănilă, revine într-o funcție de execuție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău

Politic

Fostul procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă, urmează să îşi continue activitatea într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii procurorului Oliver Felix Bănilă într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău (unitate de parchet de unde provine) ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a demisiei, începând cu data de 2 octombrie (…)”, se precizează în minuta deciziei de joi a secţiei, citată de Agerpres.

Pe 2 octombrie, Felix Bănilă a anunţat că a decis să îşi depună demisia de onoare, la două zile după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să plece din funcție. „Îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție„, a solicitat atunci șeful statului. Iohannis a făcut referire în special la cursul anchetei în cazul Caracal.

„Am înţeles să îmi depun demisia de onoare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, sens în care am înaintat-o ministrului Justiţiei, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcţie, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate preşedintelui României, spre a fi acceptată şi a se lua act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcţie, dată până la care voi continua să asigur conducerea DIICOT”, a precizat Felix Bănilă într-un comunicat de presă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.