Let’s Go Digital! la majorat

Divertisment

Se caută liceeni pasionaţi de filme

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2020) invită adolescenţii din toată ţara să răspundă provocării Let’s Go Digital!. Ajuns la majorat, atelierul dedicat pasionaţilor de cinema, fotografie şi editare video, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, le va oferi tinerilor şansa de a explora lumea filmului sub îndrumarea profesioniştilor din industrie, timp de 10 zile, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.
Înscrierile sunt deschise până pe 15 aprilie şi se fac exclusiv online, completând formularul de aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

„Trebuie să-ţi aminteşti că nu eşti la şcoală – relaxează-te, este OK să greşeşti. Lasă-te purtat de val”, le transmite Lia Ştefănescu, fostă participantă Let’s Go Digital!, celor 12 adolescenţi care vor fi selectaţi anul acesta. Ei vor fi îndrumaţi de o echipă de experţi şi de doi seniori, foşti participanţi la atelier care vor documenta experienţa lor la TIFF, printr-un making of al ediţiei.

Workshop-ul va pune accent pe exerciţii practice, pe creativitate şi pe explorarea cât mai multor roluri şi abilităţi necesare unei profesii în industria filmului. ,,La prima discuţie am consumat aproape un sul de hârtie, pentru că îmi transpirau mâinile de emoţie şi de teama de a nu spune ceva greşit. Degeaba: am înţeles pe parcurs că nu există bun sau greşit”, mărturiseşte Andreea Cristea, o altă fostă participantă Let’s Go Digital!

Pentru a realiza un scurtmetraj propriu, tinerii vor trece prin toate etapele de producţie şi post-producţie ale unui film. Vor lucra cu aparatură de filmare şi editare profesională, sub îndrumarea trainerilor, şi vor intra în culisele festivalului, testând atmosfera din departamentul video sau din cabina de proiecţie. Având acces la evenimentele TIFF, adolescenţii nu vor rata nici şansa de a-i întâlni pe cineaştii sosiţi la Cluj din toată lumea şi de a interacţiona cu aceştia la masterclass-uri, proiecţii speciale şi petreceri.

Peste 400 de liceeni au trăit experienţa Let’s Go Digital! de la lansarea programului, în 2005. Pentru unii dintre ei, a fost o adevărată rampă de lansare: au absolvit între timp studiile în domeniu şi au cariere solide în industrie. Printre aceştia, actorii-regizori Andrei Huţuleac (Havana, Cuba) şi Anghel Damian (Celed), selectaţi cu filmele lor în competiţia de scurtmetraje româneşti la TIFF 2019, Teona Galgoţiu, Luiza Pârvu, Anda Puşcaş, Ana Maria Comănescu, Alina Manolache, Andrada Iacobeţ, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letiţia Ştefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ştefan Pârlog, operatorii Tudor Platon şi Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan, Iulia Voicu.

Înscrierile pentru cea de-a 18-a ediţie au loc până pe data de 15 aprilie 2020. Regulamentul complet şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.