Marcel Ciolacu a anunțat că Remus Pricopie este propunerea de premier a PSD și Pro România

Politic

PSD și Pro România îl susțin pe Remus Pricopie pentru funcția de premier, a anunțat Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului. „Mergem cu o singură nominalizare la guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un pro-european și un pro – american”, a declarat Ciolacu,

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcția de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate.

Pricopie se află la al doilea mandat de rector al SNSPA.

Klaus Iohannis i-a acordat în 2019 Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

ACTUALIZARE PSD și Pro România au căzut de acord asupra propunerilor de premier, după ce, miercuri dimineața, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Victor Ponta. Surse parlamentare au indicat pentru Mediafax că printre numele vehiculate se află Remus Pricopie, Cristian Socol, Sorin Grindeanu și Florin Georgescu.

Remus Pricopie, fost ministru al Educației în guvernarea Ponta, Cristian Socol, fost șef al Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, fostul premier Sorin Grindeanu și Florin Georgescu, ministru al Finanțelor în guvernul Ponta sunt opțiunile pentru funcția de premier.

Sursele au mai transmis că PSD s-ar putea întruni miercuri seară într-o ședință informală, la sediul din Kiseleff, după ce văd reacția președintelui Klaus Iohannis.

Guvernul a fost demis miercuri prin moțiune de cenzură. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru”, în condițiile în care erau necesare doar 233.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.