NASA: Oamenii pot ajunge pe Marte până în 2035

Divertisment

Jim Bridenstine, șeful NASA, a declarat că astronauții americani ar putea ajunge pe Marte până în 2035, dar că totul depinde de cât de repede vor putea fi organizate noile misiuni cu echipaj uman pe Lună, potrivit foxnews.com.

„Dacă accelerăm planurile pentru aselenizare, grăbim și proiectele pentru Marte”, a declarat Bridenstine, într-o întrunire organizată în Washington, la International Astronautical Congress (21 – 25 octombrie), potrivit Space.com, citat de Mediafax.

„Sugerez că o vom putea face până în 2035”, a mai spus acesta.

În luna aprilie, Bridenstine a declarat în fața membrilor Congresului american că astronauții NASA vor putea ajunge pe planeta roșie până în 2033.

„Putem decala misiunile pe Marte, modificând programul pentru aselenizare (în 2024)”, a spus Bridenstine. „Trebuie să învățăm să trăim și să muncim în altă lume. Luna este cel mai bun loc pentru a demonstra aceste capacități și tehnologii. Cu cât ne atingem mai repede acest obiectiv, cu atât mai curând vom ajunge pe Marte”, a mai spus acesta.

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat la rândul său că America este liderul lumii în ceea ce privește spațiul, dar că nu respinge parteneriatul în domeniu cu alte țări.

În noiembrie 2018, NASA a anunțat că a ales locul de pe Marte unde va plasa roverul Mars 2020, care va ajunge la destinație pe 18 februarie 2021.

Astronautul Buzz Aldrin, care a participat la misiunea Apollo 11, este, însă, de părere că 2040 ar fi o dată mai realistă pentru o misiune cu echipaj uman pe Marte.

Într-un interviu din 2016, Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a declarat pentru Fox News că, până în 2040, astronauții americani ar putea ajunge pe Phobos, satelitul lui Marte, ca misiune premergătoare pentru cele de pe Marte.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.