O româncă, în elita mondială a parașutismului. Andreea Piștea este unul dintre puținii oameni de pe planetă care participă la salturi în formații mari

Social

Își găsește fericirea în înaltul cerului, de unde se aruncă în cădere liberă spre pămânat. Este vorba despre despre Andreea Piştea, românca inclusă în elita mondială a parașutismului. Este unul dintre cei aproximativ 2000 de oameni de pe planetă care participă la spectaculoasele salturi în formații mari. În doar 6 ani, Andreea Piștea a adunat recorduri mondiale și europene în serie.

În cădere liberă. Așa trăiește cu adevărat Andreea Piștea. Are 40 de ani și o pasiune care își taie respirația: parașutismul. Participă la cele mai spectaculoase salturi din lume, multe de record mondial.

Andreea Piștea abia s-a întors din SUA, unde în octombrie a participat la stabilirea unui nou record mondial. 130 de parașutiști s-au prins în cădere liberă deasupra Californiei. Andreea este singurul român invitat la astfel de evenimente.

Participă la salturi în formații mari din 2013. Cel mai mare grup din care a făcut parte a fost de 219 parașutiști. Ca să poată rămâne în elita mondială, se antrenează din greu: face chiar și 400 de salturi în fiecare an.

Pentru formațiile mari, măsurile de securitate sunt draconice. Înaintea fiecărui salt, sportivii primesc o prezentare de vreo 20 de pagini: locul în avion, în formație, absolut toate detaliile.

Antrenamentele pentru salturile în formații mari sunt costisitoare. Andreea nu ar fi putut face performanță fără sprijinul Aeroclubului României.

Andreea încearcă acum să dezvolte această ramură a parșutismului și în România. În viitorul apropiat, vrea să stabilească un record național cu o formație de 40 de persoane.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.