POR 2014-2020: A fost prelungită perioada de implementare a proiectelor nefinalizate pentru Unităţi Primiri Urgenţe şi Ambulatorii

Social

Miercuri, 16 octombrie, a fost aprobat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, pentru modificarea perioadei de implementare a proiectelor nefinalizate pentru Unităţi Primiri Urgenţe şi Ambulatorii.

Astfel, perioada de realizare a activităţilor proiectului va fi de maximum 30 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Ordinul vizează Ghidul Solicitantului pentru Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi, PROIECTE NEFINALIZATE, pentru:

– Obiectivul specific 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii „Creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate” şi

– Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă, Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe.

Este vorba despre următoarele apeluri de proiecte:
– POR/2018/8/8.1/1/8.1.A/7 regiuni – Nefinalizate – COD APEL 420/8
– POR/2018/8/8.1/1/8.1.A/ITI – Nefinalizate – COD APEL 421/8
– POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate – COD APEL 422/8
– POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/ITI – Nefinalizate – COD APEL 423/8

Modificările secţiunilor corespunzătoare din ghidul specific sunt, de asemenea, cuprinse în Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice (disponibil în cadrul secţiunii Apeluri proiecte). Restul condiţiilor şi prevederilor din Ghidul Specific rămân neschimbate.

*** POR 2014-2020 este unul dintre programele operaţionale implementate în România, cofinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management (AM).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.