Recorduri: Cel mai mare lac cu apă dulce din lume

Divertisment

Cu o suprafață de 82 362 km pătrați, Lacul Superior (Lake Superior) este cel mai mare lac cu apă dulce din lume. Canada se află pe malul nord-estic al lacului, iar Statele Unite ale Americii pe cel sud-vestic.

Lacul Superior este cel mai întins dintre cele cinci care formează Marile Lacuri americane, care , la rândul lor, reprezintă cea mai mare unitate lacustră de apă dulce din lume. Acestea ocupă o suprafață de 246 000 km pătrați și sunt: Lacul Superior, Lacul Michigan, Lacul Huron, Lacul Erie, Lacul Ontario.

Poziția lor, importanța lor economică și rolul pe care îl joacă în peisajul nord american au făcut ca această regiune să fie una de importanță deosebită și într-o permanentă dinamică.

Lacul Superior are 616 km lungime, 258 km lățime și o adâncime maximă de 405 m. Aproape 200 de râuri se varsă în lac.

Este renumit pentru pitorescul malurilor sale, dar și pentru numeroasele naufragii petrecute aici, potrivit www.crispedia.ro. Printre insulele sale se numără și Isle Royale.

Turismul, pescuitul și vânatul reprezintă cele mai importante atracții din zonă. În plus, aici sunt multe porturi naturale și artificiale.

Lacul Superior comunică cu lacul Huron în extremitatea sa de sud-est, prin ecluza Sault Sainte Marie, fiind considerat extremitatea sistemului navigabil care leagă fluviul Sfântul Lawrence de Marile Lacuri. În timpul sezonului de navigație, care durează opt luni, pe aici se transportă cereale, făină și minereu de fier.

Potrivit aceluiași site, misionarul iezuit francez Claude Jean Allouez a cartografiat lacul în 1667. Regiunea a fost sub stăpânire britanică din 1763-1783 până în 1817, când compania American Fu Company a preluat partea de sud a graniței canadiene.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.