Cel mai înalt mamifer din lume

Divertisment

Girafa, cel mai înalt animal de pe Terra, potrivit Guinness Book, este originară din Africa și trăiește în zonele aride, uscate. Se găsește în savane, câmpii și chiar păduri deschise, în regiunile meridionale din centrul Africii, incluzând zona deșertului Saharei.

Girafele măsoară între 4 și 6 metri în înălțime și cântăresc între 794 până la 1 270 kg potrivit animals.nationalgeographic.com. Evident femelele întrunesc cele mai mici dintre aceste valori. La naștere, potrivit zoo.ro, un pui de girafă cântărește doar 50-55 kilograme și are 2 metri înălțime până la umeri.

Petele de pe blana girafei variază în funcție de zona în care trăiește și se hrănește, ajutând-o la camuflare. Culoarea blănii poate varia în funcție de sezon și starea de sănătate. Limba girafei are 53 centimetri lungime și este neagră, potrivit animals.nationalgeographic.com, ajutând-o să apuce și frunzele din vârful copacului.

Girafa trăiește în medie, în sălbăticie, în jur de 25 ani. Se hrănește cu frunze, flori, semințe și fructe, însă planta favorită este țepoasa acacia. Poate consuma până la 66 kilograme de hrană într-o zi, însă când e secetă, poate supraviețui și cu 7 kilograme de hrană pe zi.

Este un animal social și trăiește în turme de 10-20 indivizi. Leul este principalul prădător al puilor de girafă, urmat de leopard și hiena potrivit zoo.ro. Girafele mature se pot apăra singure, alergând cu viteză și dând lovituri mortale de copite.

Picioarele lungi ale girafei o ajută să alerge cu viteză, când situația o impune, respectiv cu 56 km/oră pe distanțe scurte, potrivit animals.nationalgeographic.com, dar și să alerge susținut cu 16 km/oră pe distanțe mai lungi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.