Reguli noi pentru șoferi. Folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, interzisă din 12 octombrie

Social

Ești șofer și pentru ca ești grăbit alegi să scrii mesaje, să transmiți live, sau sa filmezi ori vorbești la telefon în timpul condusului? Din 12 octombrie riști să scoți din buzunar 1200 de lei dar și să-și se suspende pentru 30 de zile dreptul de a conduce. Regulile noi pentru șoferi vin pe fondul faptului ca in ultimii ani, nu puține au fost cazurile în care șoferii au provocat accidente teribile pentru ca erau ocupați să fie live pe Internet.

Șoferii sunt de acord că mulți dintre ei nu sunt atenți, pe de altă parte ei spun că dacă sună cineva trebuie să răspunzi.

Psihologii spun că suntem agitați, nerăbdători, indisciplinați, vrem să fim în altă parte decât suntem. Petrecem foarte mult timp în trafic, considerăm că acel timp este pierdut pentru că avem același parcurs, același traseu. Faptul că facem poze și încercăm să devenim interesanți prin lucruri banale asta spune despre noi că suntem nemulțumiți, că nu avem altceva, că vrem să facem lucruri diferite, arată psihologii.

“Începând cu data de 12 octombrie 2019 vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat in mișcare”, transmite instituția pe contul oficial de Facebook.

Sancțiunea pentru nerespectare legii este de la 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și 4 puncte penalizare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.