Selecția rezerviștilor voluntari. Armata a scos la concurs 1284 de posturi în unități din 9 județe și București

Social

MApN a prelungit până la sfârșitul lunii septembrie campania de recrutare de rezerviști voluntari pentru posturile de ofițeri, subofițeri și maiștri militari. Românii cu vârste de până la 55 de ani se pot înscrie, indiferent dacă au făcut sau nu armata.

Câțiva candidați pentru postul de rezervist voluntar așteaptă într-o unitate din Capitală să dea testul psihologic. Ar vrea să fie ofițeri, subofițeri sau maiștri militari. Cei mai mulți speră să fie acceptați la poliția militară.

Irina are 27 de ani, lucrează în construcții și urmează să-și dea licența de inginer. A aflat de pe internet de posibilitatea de a fi rezervist voluntar.

Pentru a deveni rezerviști voluntari, candidații trebuie să treacă de examenul psihologic, testele sportive și de cele medicale. Ulterior, în funcție de ce post vizează, dar și de pregătirea militară, candidații vor trece printr-o perioadă de instruire.

Cât timp vor face pregătire sau vor sta la unitate, rezerviștii vor fi plătiți. Atunci când nu vor fi în misiune, vor lua doar 10% din soldă. Armata încearcă acum să mărească acest procent la 30%.

Armata a scos acum la concurs aproape 1300 de posturi de rezerviști voluntari. Acestea sunt în unități din 9 județe și în Capitală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.