Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a cerut Primăriei Bucureşti autorizaţie pentru miting cu 20.000 de oameni pe 25 octombrie

Social

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a depus la Primăria Bucureşti cerere pentru aprobarea organizării unui miting de protest faţă de nivelul pensiilor rezerviştilor, militarilor şi poliţiştilor, pentru data de 25 octombrie, informează un comunicat al SCMD transmis vineri.

Cererea are în vedere organizarea mitingului în Piaţa Victoriei, pentru 20.000 de persoane, potrivit sursei.

„Protestele vizează discriminările la care au fost supuşi rezerviştii, militarii şi poliţiştii activi, aliaţii noştri civili din CNSC (Consiliul Naţional al Societăţii Civile, n.red.) prin Legea salarizării unitare, legislaţia la pensii şi îndeosebi prin anularea, practic, a prevederilor Legii pensiilor militare de stat de către OUG-urile emise de guverne, neconstituţional, din decembrie 2015 şi până astăzi”, se precizează în comunicatul SCMD.

Conducerea sindicatului solicită „tuturor preşedinţilor de filiale, vicepreşedinţilor responsabili de zonă, membrilor SCMD, să ia măsurile necesare mobilizării generale a rezerviştilor şi partenerilor civili, pentru că mitingul se va ţine indiferent ce Guvern va avea România, la acea data. Dacă va avea!”, se menţionează în comunicatul SCMD.

În cererea adresată Primăriei Capitalei, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, susţine că scopul protestului este „strict social, vizând exprimarea nemulţumirilor legate de discriminările produse de Legea salarizării unitare şi legislaţia la pensii, îndeosebi de modificările produse Legii pensiilor militare de stat prin ordonanţe de urgenţă”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.