Soluţii pentru şcolile supraaglomerate: săli de clasă în containere

Social

Problema școlilor supraaglomerate ar putea fi rezolvată prin construcții modulare. Așa-zisele containere se instalează în câteva zile, au aer condiționat și sunt izolate termic și fonic. Deja sute de elevi învață în astfel de săli și sunt mulțumiți de condiții.

La Colegiul Național „Elena Cuza” din Capitală învață aproape 1.400 de elevi, în două schimburi. Pentru că numărul copiilor a crescut anul acesta, conducerea școlii a amenajat două săli de clasă într-o construcție modulară.

Construcția modulară a fost instalată în mai puțin de două săptămâni și conectată la utilități. Clasele sunt bine izolate termic și fonic, au încălzire prin aeroterme, aparate de aer condiționat și boilere în toalete.

„În 9 dintre unitățile școlare din București funcționează aceste construcții modulare anul acesta. S-a încercat în felul acesta fie înlocuirea variantei în trei schimburi sau până când unitatea de învătamânt va fi complet reabilitată”, spune purtătorul de cuvânt al ISMB, Marina Manea.

În alte orașe, școlile supraaglomerate folosesc de câțiva ani aceste containere. De exemplu, școală nr. 30 din Timișoara, unde elevii învață pentru al doilea an la rând în construcțiile modulare.

Părinții au păreri împărțite în privința construcțiilor modulare. Unii se declara încântați, în timp ce alții ar dori să fie găsite alte soluții.

Containerele au trecut cu brio testul eficienței, de iarna trecută.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.