Tăriceanu afirmă că Guvernul Orban nu are capacitatea de a gestiona criza COVID-19

Politic

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declară că „drumul” Guvernului Orban trebuie să se încheie „cât mai repede”, pentru că nu are capacitatea de a gestiona criza provocată de COVID-19, adăugând că o ţară nu poate fi condusă doar cu „amenzi, decrete militare şi stări excepţionale”.

„Drumul vostru trebuie să se încheie cât mai repede, pentru că este clar pentru toţi românii că nu aveţi capacitatea de a gestiona această criză şi că nu vă bucuraţi de încrederea oamenilor. O ţară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare şi stări excepţionale! Vremea aceea s-a sfârşit acum 30 de ani!”, a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.

În opinia sa, prin aglomerarea spitalelor cu asimptomatici, creşte probabilitatea ca aceste unităţi sanitare să devină focare de infecţie.

„Încep să se prăbuşească pe rând cârpelile Guvernului Orban. Dacă este adevărat ceea ce ne spun şi nu doar manipulare în stilul lor, şi anume că spitalele COVID-19 din Bucureşti sunt pline şi că au început să transporte bolnavi cu elicopterele în alte oraşe, atunci poate îşi amintesc ce le spuneam cu toţii de cel puţin două luni: nu mai aglomeraţi spitalele cu asimptomatici, pentru că omorâţi un sistem medical care şi aşa gâfâie din greu. Mai mult, prin aglomerarea spitalelor nu faceţi decât să măriţi probabilitatea ca aceste spitale să devină focare de infecţie, ceea ce vedem că se întâmplă acum”, afirmă Tăriceanu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.