Vacanţe mai scumpe în ţară. Hotelierii au mărit tarifele la cazare, în medie, cu 10%

Economic

Concediile petrecute în țară sunt tot mai scumpe. Tarifele de cazare sunt mai mari cu aproape 10% față de anul trecut. Hotelierii susțin că au fost nevoiți să majoreze prețurile pentru că au cheltuieli mai mari cu forța de muncă. Și cererea de cazare a crescut semnificativ datorită numărului mare de turiști cu tichete de vacanță.

Cel mai mult s-au scumpit locurile de cazare în Bucureşti: cu 14% față de anul trecut, spun hotelierii. Patronii din turism susțin că au fost obligați să crească salariile peste media pe țară din cauza crizei de personal.

Și cererea a crescut brusc odată cu numărul mare de evenimete dedicate președinției Consiliului Uniunii Europene.

La nivel național, tarifele de cazare s-au majorat în medie cu aproape 10%, arată un studiu. Cererea crește continuu din 2017, când au fost introduse tichetele de vacanță.

România are un deficit de zeci de mii de locuri de cazare, spun hotelierii. Pentru a evita supraaglomerarea, managerii propun ca tichetele de vacanță să fie acordate în extrasezon.

Patronii hotelurilor mai spun că există posibilitatea ca tarifele de cazare să crească și mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales în destinațiile tradiționale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.