Voiculescu dă asigurări că stimulentul financiar pentru persoane adulte cu handicap va fi achitat

Social

Consilierul municipal ales Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS pentru funcţia de viceprimar, oferă asigurări că persoanele adulte cu handicap vor beneficia şi în continuare de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei.

„Ca viceprimar responsabil pentru domeniul social, după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toţi cei înscrişi în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toţii cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta. Îi rog de asemenea pe cei din Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectaţi”, a scris Voiculescu, marţi, pe Facebook.

El a reproşat primarul general în funcţie, Gabriela Firea, că nu a alocat fondurile necesare pentru plata acestui stimulent.

„Mă aşteptam şi totuşi speram ca Firea şi PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori îşi folosesc cetăţenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administraţia Firea a ales să lovească în adulţii cu handicap din Bucureşti pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plăţile şi să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare! După ce toată campania a minţit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea şi PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! În prag de iarnă lasă oameni în situaţii vulnerabile fără bani doar ca bieţii oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta”, a transmis Voiculescu, preşedinte al PLUS Bucureşti.

Potrivit acestuia, stimulentul a fost acordat de fiecare dată în ultima zi a fiecărei luni, iar în luna septembrie ar fi fost oferit chiar mai repede.

„Până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepţie: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh”, a menţionat fostul ministru al Sănătăţii.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a anunţat marţi dimineaţa că, în această lună, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată, urmând să fie făcută la o dată ulterioară, care va fi comunicată de îndată ce DGASMB va dispune de fondurile necesare.

„În atenţia beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulţumim pentru înţelegere”, a informat DGASMB, printr-o postare pe Facebook.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.