Voiculescu (PLUS): Voi depune plângere penală împotriva conducerii Companiei Municipale de Iluminat Public

Politic

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, a declarat vineri că va depune plângere penală pentru delapidare împotriva Companiei Municipale de Iluminat Public, care ar fi prestat un serviciu fără să aibă un contract cu PSD.

„Luni voi depune plângerea penală pentru delapidare împotriva conducerii Companiei Municipale de Iluminat Public Bucureşti, care a prestat un serviciu fără să aibă contract cu PSD. Practic, au prestat un serviciu în mod gratuit pentru cel mai bogat partid din ţara noastră, partidul care primeşte milioane de euro în fiecare lună. Asta e treaba Primăriei, să presteze servicii pentru partide politice? De aceea, aştept ca Parchetul să clarifice. Ei spun că ar fi fost acoperiţi de un contract şi depun trei contracte care nu acoperă deloc perioada respectivă, nu acoperă deloc serviciul prestat”, a precizat Voiculescu, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că se aşteaptă ca reprezentanţii companiei „să spună în Justiţie cine i-a pus să pună bannere pentru PSD”.

„Mă aştept ca cei de acolo să spună în Justiţie cine i-a pus să pună bannere pentru PSD. Presupun că acei oameni fie au avut ei o dragoste specială pentru PSD, fie li s-a cerut direct de către Gabriela Firea, respectiv cabinetul dânsei, să presteze servicii gratuite pentru PSD. Am văzut şi declaraţia primarului general, care spune chiar asta, că aceste companii municipale vor cheltui bani publici ca să se răzbune împotriva criticilor doamnei Firea – că sunt politicieni, că sunt simpli cetăţeni. Dumneaei vine şi ne spune că va cheltui bani publici pentru a da oamenii în judecată sub o pretinsă apărare a brandului companiilor municipale, nu a interesului cetăţenilor, nu a calităţii serviciilor pentru acestea”, a afirmat Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu, companiile municipale „au bugete imense pe care le risipesc”.

„5 milioane de lei a fost pierderea în primul an de funcţionare în 2018, prestând servicii către diverşi politici ai primarului. Ce fac aceste companii municipale ale Gabrielei Firea? Angajează foarte mulţi oameni, au bugete imense pe care le risipesc. Când au fost înfiinţate companiile municipale, un sfert din bugetul Capitalei a fost vărsat în companiile acestea municipale (…). Avem două primării, avem o primărie care este în directa coordonare a Gabrielei Firea şi avem încă o primărie prin aceste companii municipale, care este direct subordonată acoliţilor politici ai doamnei Firea şi tuturor prietenilor politici, nu numai de la PSD, ci şi de la alte partide care au primit diverse sinecuri pentru a vota în Consiliul Municipal aşa cum se cuvine”, a susţinut Voiculescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.