Asigurarea serviciilor medicale pentru persoanele fără venituri şi fără medic de familie, în atenţia deputatului PSD Bacău Elena Hărătău

Social

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, şi-a îndreptat atenţia spre situaţia persoanelor fără venituri şi fără medic de familie, purtând în acest sens un dialog cu conducerea Ministerului Sănătăţii. Parlamentarul social democrat s-a adresat ministrului Sorina Pintea, căreia i-a solicitat să-i prezinte modalitatea de asigurare a serviciilor medicale de bază pentru românii ajunşi în aceste cazuri.

„Vă supun atenţiei cazul mai multor persoane, care nu au loc de muncă, niciun fel de venituri şi, ca urmare, nu beneficiază de serviciile vreunui medic de familie. Aceşti neasiguraţi doresc să ştie ce ar putea să facă pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat, deoarece unii dintre ei suferă de mai multe afecţiuni, iar tratamentul este problematic”, a specificat Elena Hărătău, în documentul oficial trimis Ministerului Sănătăţii.

Pentru buna informare a băcăuanilor aflaţi în conjunctura de a nu avea acces la serviciile medicale din lipsa unor venituri stabile, deputatul băcăuan a cerut răspuns la următoarele aspecte: „1. Ce strategie are Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva situaţiile de genul celei prezentate?; 2. Care este numărul persoanelor ce nu sunt înscrise la medicii de familie, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.