Cioloş: Europarlamentarii USR PLUS îi vor trata în mod egal pe toţi candidaţii la funcţia de comisar european

Politic

Europarlamentarii Alianţei USR PLUS îi vot trata în mod egal pe toţi candidaţii pentru funcţia de comisar european, a afirmat joi Dacian Cioloş, preşedintele PLUS.

El spune că aceste precizări au fost făcute având în vedere că ”în spaţiul public din România au apărut numeroase întrebări şi opinii legate de poziţia europarlamentarilor Alianţei USR PLUS faţă de candidaturile la posturile de comisari europeni”.

”Europarlamentarii USR PLUS îi vor trata în mod egal pe toţi candidaţii. Şi pe cel român, şi pe cel francez, şi pe oricare alt candidat pentru un post de comisar european. Vom folosi aceleaşi criterii de evaluare: raportarea la valorile Uniunii Europene şi angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului şi posibilele conflicte de interese. În cazul Rovanei Plumb, au apărut deja puncte de vedere ale europarlamentarilor USR PLUS, pentru că activitatea doamnei Plumb ne este cunoscută de mai mult timp. Atât poziţionarea ei în raport cu valorile europene, cât şi problemele de integritate au fost dezvăluite pe larg de presa din România. În cazurile celorlalţi candidaţi la posturile de comisari europeni, vom solicita acelaşi tip de informaţii pentru a putea judeca cu egală măsură”, a scris Cioloş pe Facebook.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.