Guvernul nu majorează taxele și nu introduce taxe noi de anul viitor

Social

Taxele nu vor fi modificate anul viitor. Este promisiunea pe care au primit-o oamenii de afaceri din Coaliția pentru Dezvoltarea României de la guvern. Iar programul de muncă flexibilă Kurtzarbeit, introdus în pandemie, va fi prelungit cu 6 luni. O altă solicitare a antreprenorilor vizează prelungirea voucherelor de vacanță, dar, deocamdată, nu a fost luată nicio decizie.

„Premierul Ludovic Orban a subliniat poziția clară a Guvernului de a menține cota unică de impozitare și faptul că nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi. Totodată, discuțiile au vizat continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv acordarea de zile libere pentru părinții copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de sase luni și acordarea stimulentelor pentru menținerea locurilor de muncă. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat încă o dată deschiderea spre dialog a Guvernului și atitudinea pro-business pentru găsirea de soluții rapide și eficiente de susținere a economiei și a angajaților”, a transmis Executivul.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

În ultima perioadă au apărut informații în spațiul public că ar putea crește valoarea TVA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.