Ministrul Muncii: De alocaţiile copiilor mai beneficiază şi părinţii, care joacă banii la păcănele

Social

Ministrul demis al Muncii a ridicat în Guvern problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii, cunoscută fiind realitatea că, de multe ori, de banii respectivi beneficiază părinţii, o soluție putând fi introducerea unui sistem de vouchere.

„Se mai joacă şi la păcanele”, susţine ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru mai propune un sistem de distribuţie de vouchere, care să încurajeze părinţii să vină mai des la şcoală, iar acestea ar putea avea un sistem de excludere pentru alcool şi tutun sau produse similare. .

„Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului„, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul interimar al Muncii mai spune că în alte state din UE, alocaţia de sat este fie condiţionată de veniturile părinţilor ca în Slovenia şi Italia, fie de numărul de copii din familie, cum este în Franţa.

„Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniţă, pentru nou-născuţi, pentru baby-sitting, etc. Din toate aceste motive, personal, nu văd altă soluţie de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o voi lansa, la momentul oportun”, mai scrie Violeta Alexandru.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.