Primul fond de carte românească, oferit de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, va fi inaugurat la Biblioteca San Francesco della Vigna din Veneţia, Italia

Divertisment

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) inaugurează în perioada 5 – 6 septembrie 2019 prima Colecţie de carte românească din cadrul Bibliotecii San Francesco della Vigna, Veneţia, Italia. Pentru românii stabiliţi în Italia, BMB va transfera, cu titlu gratuit, cărţi preponderent religioase, dar şi volume de beletristică şi cărţi istorice.

Transferul va avea loc ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Biblioteca San Francesco della Vigna, Veneţia, Italia.

La inaugurarea colecţiei vor avea loc evenimente care contribuie la promovarea valorilor culturale româneşti în comunitatea românească din zonă. De asemenea, va avea loc şi un schimb de experienţă între cele două instituţii.

Totodată, în data de 6 septembrie 2019 va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din zona Veneţiei, în cadrul căreia se va discuta posibilitatea de înfiinţare în alte oraşe ale Italiei de colecţii de carte românească pentru folosul comunităţilor de români din zonele respective.

În Anul Cărţii, Biblioteca Metropolitană Bucureşti are printre obiectivele sale şi trimiterea de carte românească peste graniţele ţării, acolo unde sunt comunităţi de români, pentru constituirea de biblioteci/colecţii de carte românească.

Partener instituţional: Institutul Cultural Român

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti publice, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.