Reacția premierului Viorica Dăncilă în scandalul Lia Savonea – Ana Birchall: „Această atitudine a doamnei ministru al Justiției, Ana Birchall, nu este poziția Partidului Social Democrat”

Politic

Marți seară, premierul a declarat într-un interviu acordat agenției Mediafax că se delimitează de poziția ministrului Justiției, a cărei revocare a fost cerută de multă vreme. Viorica Dăncilă a spus că nu acceptă implicarea ministerului într-un scandal. Șefa CSM, Lia Savonea, a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu ministrul Justiției, Ana Birchall, pe care o acuză de grave ingerințe în activitatea procurorilor și de subminarea autorității CSM.

„Această atitudine a doamnei ministru al Justiției, Ana Birchall, nu este poziția Partidului Social Democrat”, a declarat Viorica Dăncilă pentru agenția de presă.

„Intervenția doamnei Ana Birchall nu este o intervenție personală. De fapt, dacă ne uităm, doamna Ana Brichall este revocată, conform deciziei Curții Constituționale”, a ținut să precizeze premierul.

„Am avut o discuție cu doamna Birchall, nu accept ca să implice ministerul într-un scandal”, a conchis Viorica Dăncilă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.