Strategia PNL pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Liderii partidului sunt mulțumiți că Iohannis se confruntă cu Viorica Dăncilă

Politic

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Partidul Național Liberal speră să atragă din electoratul celorlalte partide, astfel încât Klaus Iohannis să obțină un scor mare.

În zilele următoare, liberalii trec la elaborarea unei strategii bazate pe acapararea voturilor celorlalți candidați din turul 1, în special PMP, USR și UDMR. Potrivit unor surse din interiorul PNL, ei nu fac un secret din faptul că le convine că liderul PSD, Viorica Dăncilă, a intrat în al doilea tur de scrutin.

Conform acestor surse, ei anticipează un rezultat de efect pentru președintele Klaus Iohannis, posibil obținerea unui scor de 60-70 la sută. Pe de altă parte, îi așteaptă discuții dificile cu cei de la USR în perioada următoare, deoarece în această tabără există voci potrivit cărora în momentul de față nu ar trebui ca Dan Barna să acorde aceste voturi lui Klaus Iohannis, pe motiv că, în primul tur, liberalii au făcut tot posibilul să îngreuneze soarta candidatului USR.

Liberalii sunt totuși optimiști. Mâine vor face și o analiză, atât pe rezultatul obținut pe județe cât și o analiză a ceea ce trebuie să negocieze  în perioada imediat următoare cu PMP și USR.

Există și unele nemulțumiri legate de scorul obținut de PNL.  Chiar dacă la nivel național scorul a fost unul bun pentru PNL, există nemulțumiri legate de unii primari, care nu și-ar fi mobilizat activul de partid în zonele lor, pe motiv că Iohannis ar fi ieșit oricum câștigător în turul întâi. Se caută atât soluții interne pentru a mobiliza cât mai bine activul de partid, cât și în afara partidului, în așa fel încât USR, PMP și o parte din electoratul UDMR să vină cu voturi către Klaus Iohannis.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.