Ultima ediție a titlurilor de stat TEZAUR din 2023 vine cu dobânzi neimpozabile de până la 7,25% 

Economic

Începând din 13 noiembrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu scadență de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,15% și, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

„Am lansat de astăzi ultima ediție Tezaur din 2023, pentru românii care vor să-și pună economiile să producă, printr-un instrument care le oferă siguranță și stabilitate. Nu există o sumă minimă de subscriere, iar procesul este unul cât se poate de simplu, facilitând participarea chiar și pentru cei care nu au experiență în domeniul financiar. Titlurile de stat vin cu avantajul unor dobânzi neimpozabile, sporind randamentul net pentru cei care îl aleg”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Cum economisești
Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 13 noiembrie – 15 decembrie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 în mediul urban și 13 noiembrie – 13 decembrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul TEZAUR.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .