WhatsApp introduce autentificarea cu amprenta pe Android

Divertisment

WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie instantă din lume, a introdus autentificarea cu amprenta pe dispozitivele care rulează sistemul de operare Android, transmite publicația Digital Trends.

Această caracteristică a fost disponibilă pe modele iPhone din luna februarie a acestui an. Utilizatorii dispozitivelor marca Apple compatibile pot debloca aplicația și prin intermediul funcției Face ID, de recunoaștere facială.

Cei care vor activa noua funcție vor trebui să se autentifice cu amprenta pentru a putea folosi aplicația. Potrivit WhatsApp, utilizatorii vor putea răspunde la apelurile telefonice chiar și atunci când aplicația este blocată.

Caracteristica va fi disponibilă treptat pentru toți utilizatorii. Noua funcție poate fi activată urmând calea: Settings/Account/ Privacy/Fingerprint lock sau, pentru cei care au meniul în română, Setări/Cont/Confidențialitate/Deblocare cu amprenta.

Aplicația WhatsApp a fost lansată în 2004 de antreprenorii Jan Koum și Brian Acton. În 2014, Facebook a achiziționat compania cu 19 miliarde de dolari.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.