Alianță pentru AUR (Apele Unite ale României) de Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării

Social

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 a organizat ieri la Tulcea conferința națională „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”. Cu această ocazie a fost semnată o alianță care, în contextul Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, se dorește a fi o platformă de colaborare în vederea implementării obiectivelor acesteia.

„Provocările actuale, precum schimbările climatice, ne obligă să facem pași concreți în vederea asigurării unui viitor sustenabil. Utilizarea responsabilă și valorificarea apelor ne aduc cu siguranță mai aproape de acest deziderat. Avem nevoie de parteneriate și avem nevoie de implicarea fiecărui cetățean pentru a ne asigura că acest demers va fi un adevărat succes”, a declarat László Borbély.

Prin această conferință, organizatorii încearcă să crească gradul de conștientizare în rândul administrațiilor publice, dar și al cetățenilor privind rolul râurilor în consolidarea comunităților durabile din România. Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, RowmaniaFEST, aflat în 2019 la a 9-a ediție.

„M-am bucurat să fiu timp de trei zile în mijlocul unor oameni care iubesc sportul, apa și natura în general. Acestea sunt ingredientele prin care putem consolida adevărate comunități durabile. Oamenii sunt receptivi la mesajele noastre, iar prezența activă pe care am avut-o la Tulcea contribuie din plin la popularizare dezvoltării durabile și a activității guvernului în acest domeniu”, a completat consilierul de stat.

Alianța pentru Apele Unite ale României își propune să aducă un aport considerabil în ceea ce privește implementarea a 6 dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030. Participarea în Alianță este deschisă următoarelor categorii de membri: instituții ale administrației publice, ONG-uri, persoane (experți sau cetățeni interesați), școli, asociații studențești, instituții de cercetare, asociații profesionale, societăți comerciale.

În cadrul conferinței au mai luat cuvântul Ivan Patzaichin, consilierul de stat Radu Țipișcă, guvernatorul ARBDD Cătălin Țibuleac, directorul din Ministerul Apelor și Pădurilor Gheorghe Constantin, președintele CJ Tulcea Horia Teodorescu, primarul Municipiului Tulcea Constantin Hogea, șef serviciu în cadrul Aministrației Naționale Apele Române Claudia Crișan, dar și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și din societatea civilă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.